india

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dnešná noc

    
Môj žalúdok sa ozval. Pripomenul sa, že už príliš dlho je nečinný. Tak som otvorila chladničku, napila sa vody a ľahla si do postele. Ako na mňa pomaličky prichádzal spánok, nejako silnela ťažoba na mojej hrudi. Otvorila som na seba oblok. V tupej miestnosti sa dýchalo ťažko.
Neviem koľko bolo hodín, ani ako dlho som spala, ale naraz som sa prebrala. Po dlhom čase zasa prišiel. Ale nevyzeral ako stále, mal tvár skrivenú od divného kŕču do bolestného výrazu.
Nie, neprišiel ma varovať, alebo pripraviť na ďalšie dni. Neprišiel ako stále na kus reči. Dnes mi prišiel ublížiť. Jeho oči žiarili modrým odleskom zloby. Tie oči, s ktorými som sa veľa krát rozprávala bez slov, ktoré mi často krát ukázali ten správny smer. Dnes v tých očiach bola bolesť zmiešaná s túžbou po pomste.
Nevaroval ma, aby som utiekla, nepovedal nič. Zrazu bol na druhej strane mojej postele a stiahol ma na zem. Prigniavil ma váhou svojho tela, a jeho dlhé a studené prsty som zacítila na svojom krku. Prečo to chcel urobiť, to neviem. Raz hovoril o smrti svojej dcéry, a že by bol schopný pre ňu aj zabiť, aby sa mu vrátila. Prichádzal stále v noci, v spánku. Ale dnes to bolo iné. Už nevládal dusiť v sebe zlobu.
Nebránila som sa. Vedela som totiž že mi nemôže ublížiť. Ale pociťovala som akútny nedostatok kyslíka. Zrazu sa mi obraz jeho skrivenej tváre začal strácať pred očami. Niečo ma ťahalo preč. Preč z môjho druhodimenzionálneho sveta. Sveta mojich nočných návštev. Zobudila som sa na podlahe pri posteli, zadýchaná a vystrašená. Nebol tam. Vedela som, že ak je preč, už som pri plnom vedomí. Ale prečo to? Vráti sa mi to ešte vysvetliť?
Dnešnej noci som už poriadne nezaspala. Chvíľu pred odporným zvonením budíka som zažmúrila a stratila vedomie.
Vráť sa! Vieš, že si jediný kto vie, tak prečo to meniť..

Nočné verše | stály odkaz

Komentáre

  1. dost silne
    trochu ma zamrazilo a nieco mi pripomenulo, ale uz dlho sa neukazal...
    Dnes prajem peknu noc :)
    publikované: 26.06.2006 22:58:31 | autor: kopi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Hmmm?
    nechapem ..
    nocne mory, ci nieco konkretne???
    ale nechcel by som, aj ked, ako pises, vies, ze ti nemoze ublizit .. mne sa spalo super,sak, ja zaspom kedykolvek a kdekolvej .. aj ked, posledne noci ma pred zaspanim prenasleduje mj zub, horna lava patka :(( hnuuuuuuuuuusny zub!
    Felician
    publikované: 27.06.2006 06:02:04 | autor: Felician (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. felician
    menej sladkostí a viac Colgate :-)
    publikované: 27.06.2006 11:23:32 | autor: india (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014