india

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bojíte sa?

    
Bojíte sa?
Ja sa bojím. Bojím sa každý jeden deň. Niekedy mi ten strach nedovolí ani oka zažmúriť. Niekedy kvôli nemu nemôžem ráno vstať z postele.
 
Nemám strach z pavúkov, ani potkanov.
Bojím sa o seba. Bojím sa, že sa všetky moje sny raz stanú skutočnosťou. Že sa každá nočná mora naplní, a mne neostane nič, len oči pre plač.
Často sa mi snívajú zlé sny. Mnohokrát sa aj opakujú.
Veľa krát sa mi sníva dookola jeden sen, v ktorom sa všetky zlé skúsenosti opakujú dookola a dookola len aby ma On videl na kolenách v kaluži krvi žobroniť o pomoc. A keď sa zobudím len dúfam že tento krát to už konečne bolo naposledy.
 
Bojím sa. Čo ak sa zas niečo stane. Niečo čo ma prinúti zasa myslieť na najhoršie. Pred pár dňami to tak bolo. Bolo to tu. Zas z ničoho nič jedna krásna ukážková depresia.   „Blá blá“ reči psychológov, ktoré už tak dobre poznám. O tom že sa treba naučiť tešiť z každej veci, aj z tej zlej. Nech to skúsia oni. Nech sa skúsia naučiť tešiť sa z bolesti. Z vnútornej bolesti, ktorá akoby chcela zničiť aj tie posledné úbytky radosti a nechať všetko čierne.
„Nechcete predsa aby sa to stalo aj vám. Depresia je z 15-20% príčinou samovrážd na svete. Blá blá... „ Niekedy mám pocit že to spomínajú len aby vám ponúkli východisko, o ktorom vy už aj tak rozmýšlate častejšie než myslíte na iné veci.
Samozrejme že o tom hovno vedia. Každý kto vám odporúči psychológa, aby vám pomohol, sa vás chce len zbaviť, aby sa s vami nemusel rozprávať sám. Aby mu neprišlo zle z vašich výlevov.   
Nikto s vám nemôže pomôcť, ak to sami nechcete. Ani dvesto psychológov ktorým by ste dookola opisovali svoje pocity úzkosti, ktoré on nezažil, a teda nemôže ani z ďaleka ako vám je, už len keď zaspávate s pocitom že sa to zopakuje..
                        

Such an ordinary day.. | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    kto je to ten On?vidis ja som sa nikdy nicoho nebala-nechcem sa tym chvalit ale je to tak.preco sa na vsetko nevyseries,nevyspis sa s niekym,neozeres sa az na mol,nevsadis posledne peniaze na toho najpomalsieho kona,nekupis si dovolenku v karibiku ktora ta uplne osklbe,ze nebudes mat peniaze ani na vodu-ALE UZIJES SI
    publikované: 31.08.2006 13:05:10 | autor: celine (e-mail, web, autorizovaný)
  2. neviem
    ake je to prezivat taku uzkost, neviem si to ani len predstavit a neviem ani, ako sa pomaha :(

    mavam zle sny, o vojnach, o smrti, o nahanackach, o atomovych vybuchoch, poziaroch... ked idem v aute, predstavujem si buracku, ked nesiem pohar, predstavujem si, ako sa rozbije... ale netrpim takym strachom, prijimam udalosti, ako prichadzaju..

    drz sa, vela stastia
    publikované: 31.08.2006 13:09:48 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ja sa bojím tiež
    Ale nie smrti, vojen, havárií, požiarov... Bojím sa že stratím lásku, a bez lásky život nemá zmysel. Aj keď viem, že báť sa je hlúposť, aj tak sa stane to, čo sa stať má, a my tomu nezabránime, či sa bojíme alebo nie.
    publikované: 31.08.2006 14:43:44 | autor: jahodka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. india, ak sa ti plnia sny, potom ľahká pomoc :)
    Namiesto nočných mor začni snívať sny, v ktorých si tykáš so šťastím a láskou...
    A teraz vážne:
    Napísala si veľkú pravdu, že nikto ti nemôže pomôcť, ak to nechceš ty sama.
    Ver, že terapeuti o tvojich stavoch vedia veľa, no pomôcť ti môžu len vtedy, ak budeš s nimi spolupracovať. Prácu na zmene za teba nevykoná nik...
    publikované: 31.08.2006 15:01:05 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  5. india
    skus sa porozpravat so skutocnymi priatelmi, ktori mozno zazivaju podobne pocity uzkosti a tiez si myslia, ze sa o tom nemaju s kym porozpravat. taky clovek ta predsa za terapeutom neposle. ver mi, viem o com pisem;)
    publikované: 10.09.2006 12:52:28 | autor: innocence (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. innocence
    a poradíš mi niekoho takého??
    publikované: 12.09.2006 18:36:52 | autor: india (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. india
    to musíš vedieť ty, komu veríš a o kom vieš, že ťa dokáže vypočuť...
    publikované: 27.09.2006 19:39:00 | autor: innocence (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014